> Return to Base
> Operations
> Band of Modellers
> Missions
> After action reports
> Tactics
> Intelligence
> Manuals
> Connections
> Members only
 
home > after action reports >15 jaar Moveleo  

15 jaar Moveleo
Hiep Hiep Moveleo!!! 1994 - 2009: 15 jaar Moveleo
Foto's door de jaren heen.. - Tekst door een nostalgische ziel

De ModelbouwVereniging Leopoldsburg, kortweg Moveleo, werd op 15 april 1994 opgericht door Peter Van Caneghem en Gert Weckx. Zij waren reeds lange tijd lid van de St-Truidense vereniging Hamover, maar hadden het idee opgevat om ook Noord-Limburg een eigen modelbouwvereniging te schenken.

Vanaf het begin is Moveleo beginnen samenkomen in Het Buurthuis te Heppen, we zijn er nog steeds niet buiten geraakt. In de beginjaren hielden we een maandelijkse "serieuzere" vrijdagvergadering en een zaterdagse bouwvergadering. Om de aangename punten van de twee te combineren, en om elkaar wat vaker te kunnen zien zijn we ondertussen al een aantal jaren overgeschakeld op een wekelijkse bouwavond op vrijdag...

Het nieuws van een nieuwe modelbouwclub had zich snel verspreid: op het einde van het eerste werkingsjaar hadden we al 30 leden, een aantal dat enkele jaren later bijna verdubbeld was. Vele van onze jeugdige leden zijn sindsdien uitgevlogen om te gaan studeren, bouwen etc wat het ledenbestand een flinke duik liet maken, maar ondertussen bestaat Moveleo toch alweer uit een 30-tal enthousiastelingen.

Omdat er regelmatig nieuwe mensen onze club opzoeken, omdat leden die er al langer bij zijn eens een andere techniek willen leren, maar ook omdat er in de modelbouwwereld regelmatig nieuwe materialen en technieken worden uitgevonden, proberen we af en toe eens een cursusje te geven. Dit zijn meestal maar korte sessies, gegeven door eigen leden, maar voor technieken waarvan we zelf ook niet zo goed op de hoogte zijn wordt al eens de hulp van bevriende clubs ingeroepen.

Moveleo is niet enkel het bouwen in groep op vrijdagavond of tijdens de clubstanden tijdens modelbouwbeurzen. We trachten ook eens een stapje in de wijde modelbouwwereld te zetten. Zo hebben we de afgelopen 15 jaar al een redelijk deel van de musea in België, Nederland en Duitsland gezien. Ook op opendeurdagen van legerbasissen zijn we niet weg te slaan, voor de bouwers van moderne onderwerpen is dit de uitgelezen kans om foto's te nemen. Ook verre en meerdaagse uitstappen zijn ons niet vreemd: we gaan jaarlijks met enkele leden op weekend naar Folkestone, om daar de Engelse kuststreek ondersteboven te zetten tijdens de modelbouwshow Euromilitaire...


Om ook de buitenstaander te laten kennismaken met onze club en met statische plastic modelbouw organiseren we nu al goed 10 jaar een modelbouwbeurs of een activiteitendag. In vroegere jaren kon je ons bezoeken tijdens onze "Moveleo's Modelbouwdag". In recentere jaren zijn we overgestapt naar de meer catchy naam "Model Force", waarvan we dit jaar trouwens al aan de 5de editie toe zijn..

U ziet het, Moveleo is nog steeds even actief als 15 jaar geleden. Het is natuurlijk ook nog altijd niet te laat om zelf deel te gaan uitmaken van onze "Band of Modellers", u kan hierover meer informatie vinden op de rest van onze website.

Ook na al deze jaren hebben we nog geen zin om er mee te stoppen, Moveleo gaat er nog steeds voor en zal dit in de volgende jaren blijven doen. Op naar nog eens 15 jaar dus...